Tiger Moth Tales - The Depths Of Winter

Jawel hoor! De zomer is nog maar net goed en wel begonnen en Gerard komt met een plaat aan die over hartje winter gaat. Maar ja, toen de plaat uit kwam had ik er even geen zin in. Dat had o.a. te maken met het Progdreams festival van eerder dat jaar waar ik 2 van de 3 dagen was en deze band één van de uitblinkers geweest schijnt te zijn maar juist op die ene dag dat ik er niet was geprogrammeerd stond. Daar baalde ik achteraf behoorlijk van. Ik wilde er niks mee te maken hebben met die plaat. Maar goed, uiteindelijk is het er toch van gekomen en dat is maar goed ook want ik vind het prachtig.

In grote lijnen vist Tiger Moth Tales in ongeveer dezelfde vijver als Big Big Train. Maar er is een verschil: BBT vind ik saai en TMT niet. Maar toch was ik wel blij dat ze allebei geprogrammeerd stonden voor NotP op de Loreley, kon ik mooi vergelijken wat ze er live van bakten. Maar helaas is het optreden van TMT geannuleerd. Het zit ook niet mee. Ja, in de Boerderij te Zoetermeer treden ze ook nog op maar daar ik vind het dan weer niet interessant genoeg voor, om er voor op en neer te karren naar Zoetermeer.

Wat die vijver betreft waarin ook BBT vist: Ik heb het dan bijvoorbeeld over wat ik héél erg Engels aandoende symfo met een pop/folk gevoel en gebruik van lekker milde blaasarrangementen noem. ‘Mild’ als in ‘geen getetter en gescheur’ maar met o.a. van die typisch Engelse brassband klanken. Ik vind dat erg mooi.

Nog wat bijzonders: Normaal gesproken hou ik helemaal niet van gesproken woord in muziek maar het stukje"Bury me there John, burry me there" in "The Ballad Of Longshanks John" bezorgt me elke keer weer kippenvel.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama