IO Earth - Solitude

IO Earth kende ik eigenlijk maar nauwelijks. Ik zag ze een keer op het iO Pages festival  (2010/11...ergens daaromtrent). Maar ik kan me daar niet veel van herinneren, waaruit je mag concluderen dat ik niet erg onder de indruk was maar dat zal wel aan mij of aan het moment gelegen hebben, of misschien waren ze live gewoon niet zo goed. Want het is volgens mij toch vooral een studio-project.

Hoe dan ook...Nu komen ze met deze CD. Vraag me niet waarom ik juist nu déze CD ben gaan checken want dat weet ik niet meer (ik zal wel getriggerd zijn door iets wat ik van iemand las), maar het is zo en daar ben ik erg blij mee want ik ben onder de indruk.

Muzikaal is het niet voor één gat te vangen. Het heeft wel progrock-kanten maar o.a. door toevoeging van viool, cello, trompet en bugel heeft het nog veel meer kanten. Bijvoorbeeld ambient-achtige klanken, stevig gitaarwerk, fijn – soms akoestisch - getokkel en regelmatig een ‘Andy Latimer achtig’ lyrische gitaarsolo. Alleen een beetje jammer van die zangeres. Ja, voor een zangeres is ze best oké maar het blijft een zangeres en ik hou niet zo van zangeressen, maar dat mag de pret verder niet drukken.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama