Songs from the wood

Eind jaren '70/begin jaren '80: Ik werk op Zaterdag in het St. Annaziekenhuis te Geldrop als schoonmaker. Van 7:00u tot 15:30u. Daarom moet ik om 06:00u opstaan. Tegenwoordig draai ik daar m'n hand niet voor om maar toen was dat toch wel anders. Daar komt nog bij dat zoals gewoonlijk de Zaterdagochtend volgt op de Vrijdagnacht. En dan was er altijd óf ergens wel een feest óf we gingen stappen óf we hadden een optreden. Dus was het opstaan sowieso al nooit een feest, op Zaterdagochtend al helemáál niet. Dan wilde ik - als ik 's middags om half 4 afgewerkt was - maar al te graag naar huis om nog snel nog effe wat bij te slapen voor ik wéér op stap kon. Maar soms had ik nóg meer zin om nog snel effe de stad in te gaan om platenzaken af te struinen.
Zo kwam ik een keer thuis met "Songs From The Wood" van Jethro Tull, een band die ik al kende van hun dubbele live LP "Bursting Out". Ik vond het een prachtplaat. Maar hoe mooi ook, toch kon hij niet op tegen mijn leefritme en viel ik er thuis bij in slaap. Maar de plaat bleef heel de avond in m'n hoofd hangen. Ook toen ik 's avonds voor het feest van die avond een bakkie koffie ging doe bij Jos. Daar trof ik toen Henriette en haar vriendin Anke, twee meiden uit Someren die we uit de kroeg kenden. Daarom schat ik dat het ergens in 1983 geweest moet zijn.
Inmiddels is het 2018 en zijn Henriette en ik al dik 34 jaar samen. Maar bij "Songs From The Wood" denk ik altijd nog aan die Zaterdag in - naar schatting - 1983. En tegenwoordig ook aan wandelingen in het bos waarbij die 'Songs' worden verzorgd door de bomen, vogels en andere dieren.

En de muziek...
Nog steeds vind ik die mix van Progressive rock met akoestische 'folk-achtige' invloeden en klassiek heerlijk om naar te luisteren. En mijn favoriete nummer van de LP is "Velvet Green". Sowieso mijn favoriete Jethro Tull nummer want mooier zou het hierna niet meer worden, al zijn dan de eerder genoemde live plaat en het latere "Broadsword & The Beast" ook toppers voor mij.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama