Wandelen

Tja, wanneer ben ik daar eigenlijk mee begonnen, met dat regelmatig gaan wandelen? Ik schat zo eind 2009 na mijn afkickperiode.
Wandelen om tot rust te komen, na te denken, van de natuur te genieten of om muziek te luisteren. Muziek luisteren? Jazeker, je luistert echt heel anders naar muziek als je wandelt. Maar muziek op mijn oortjes tijdens het wandelen, dat doe ik nog maar zelden want die natuur levert me muziek genoeg.
Maar door die ellende van 2013 dreigde er de klad te komen in dat wandelen van mij. Maar verschillende mensen namen mij op sleeptouw en inmiddels kan (en wat veel belangrijker is: dúrf) ik er weer alleen op uit. En dat doe ik dan ook regelmatig. Want alleen wandelen heeft zo z'n voordelen: Je kan gaan en staan waar je wil en wanneer je wil én je ziet meer.

Maar soms wandel ik met Muis. Dat deed ik voor 2013 ook al en ook tijdens mijn revalidatieperiode in 2013/14. En nog steeds wandelen we op gezette tijden samen. Soms kies ik een locatie uit, zo heb ik haar al eens wat plekken uit mijn jeugd in Heeze en omgeving laten zien, en soms kiest zij wat uit. Want Muis wandelt ook graag en bij voorkeur alleen en kent daardoor veel mooie locaties om te wandelen.

Vandaag viel de keuze op een natuurgebied in Roggel (in Noord Limburg, voorbij Meijel). En het is een heel mooi gebied waar ik zeker nog eens terug ga, om het eens écht goed te bekijken. Want tijdens wandelingen met Muis wordt er gebuurt. En buurten én wandelen én rondkijken tegelijk, dat lukt me niet meer.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama