Dag van de linkshandigen.

En ja hoor, daar heb je weer zo'n 'dag van de ...'. Normaal gesproken laat ik die 'dagen'...eeehhh...links liggen. Maar deze doet me toch wel wat. Ik ben namelijk linkshandig en dat is nou net de kant waar ik  schade heb opgelopen waardoor ik nu niet meer kan schrijven.

Ik ben niet 100% linkshandig, ik schrijf namelijk links en stap met m'n linkse been over het zadel bij het op de fiets stappen maar verder doe ik alles rechtshandig, bijvoorbeeld eten en gitaar spelen.

Zoals gezegd, heb ik wat hersenschade opgelopen waardoor mijn coördinatie aan de linkerkant slecht is, en ik niet meer kan schrijven. Was ik rechtshandig geweest dan had ik dat gewoon nog wel gekund. Dat vind ik behoorlijk zuur. Ik merkte daar voor het eerst iets van bij een oefening bij de fysiotherapie in Huize Padua in 2014. In die oefening moest ik een pingpong balletje op de grond laten stuiteren en dan met dezelfde hand weer opvangen. Het rare was dat dat met rechts gewoon lukte maar dat ik met links steeds het balletje wegsloeg i.p.v. het te vangen. Ik snapte er niks van! Links was toch mijn 'goede kant'?!
Maar toen merkte ik ook dat ik niet goed meer grepen op m'n gitaar kon pakken en dat schrijven niet meer lukte, ten minste niet zodanig dat het door iemand te lezen is. Zowel het gitaar spelen en het schrijven hebben we met therapie nog op peil proberen te krijgen maar dat is helaas niet gelukt. En dat vind ik moeilijk te verteren, zeker op zo'n 'dag van de linkshandigen'

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama