Frustratie

Sinds een paar jaar kan ik minder dan daarvoor. Over wat daarvan de oorzaak is heb ik het vaak genoeg gehad. Dat dat frustrerend is zal niemand verbazen. Die frustraties zoeken uiteraard een uitweg. Ik was bang dat dat wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen en ik vond dat ik er iets aan moest doen, dus zocht ik hulp om een handvat te vinden waarmee ik die frustratie wat in goede banen zou kunnen leiden. Die hulp heb ik gehad, o.a. van een psycholoog, en volgens mensen in mijn omgeving merken ze verschil. Dat is mooi. en daar ben ik best trots op.

Een voorbeeld van zo'n handvat is het aanleren van een andere manier van denken en het afleren van irreële  gedachten. Zo was ik een geval van frustratie tijdens het eten koken aan het omschrijven waarbij hij mij onderbrak met de opmerking: "Wacht! Dat jij met wat je hebt meegemaakt in de keuken staat te koken is eigenlijk een wonder!". En zo is dat!

Meestal werkt die aanpak maar niet altijd. Als ik bijvoorbeeld een boterham met pindakaas aan het smeren ben en er zit meer pindakaas rónd die boterham dan erop, dan wil ik nog wel eens hartgrondig vloeken!
Of gisteren toen ik al 5 minuten bezig was om 4 tomaten in partjes te snijden waarbij ze steeds weg schoten liep het even vol. Dan wil een toepasselijk muziekje nog wel eens helpen. Zoals dit van de twee zonnetjes in huis van Blackfield:


Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama