Genesis - Selling England By The Pound


Gisteren een kaartje gekocht voor een van de twee concerten van Steve Hackett in De Boerderij te Zoetermeer, mei volgend jaar. Die tournee staat o.a. in het teken van “Selling England By The Pound” - een van m’n Genesis-favorieten. Favoriet nummer op die plaat is “The Battle Of Epping Forest”.

Midden jaren ’70 was ik veel muziek aan het ontdekken, o.a. van Genesis. Veel cassettebandjes heb ik gehad met LP’s van Genesis  die ik bij Antonie Deelen opgenomen had. Trouwens, héél frustrerend was dat die LP’s van Genesis te lang waren om twee aan twee op een C90 bandje te zetten maar weer te kort om een heel C60 bandje te vullen. Dus die vrije ruimte vulde ik dan op met andere muziek die ik dan vervolgens weer nooit draaide. Maar goed, dat geheel terzijde.

Goed, ik was een keer zo’n cassettebandje aan het draaien, boven op onze kamer (groot gezin + rijtjeshuis = geen eigen kamer), met de ramen open toen bij ons tegenover iemand die ik uit de kroeg kende voor een huis stond om daar op bezoek te gaan. Met hem had ik het ‘wel eens’ (understatement) over muziek. Ik dacht: “Die zal ik eens wat laten horen” dus zette ik die muziek eens lekker hard. En dat was tijdens die "Battle Of Epping Forest" en heel de straat kon daarvan meegenieten. Nou ja, ‘genieten’… op zo’n setje met een vermogen van een wattje of 10 per kanaal, en ook nog eens praktisch geen bas, klonk dat natuurlijk voor geen meter. Maar goed, commentaar heb ik daar niet op gehad, wat trouwens niet wil zeggen dat dat commentaar er niet was.

Ik ben benieuwd wat Steve Hackett daarvan gaat bakken maar ik heb er alle vertrouwen in. Ben ook benieuwd naar “The Cinema Show” – een andere favoriet - trouwens.
De tournee staat ook in het teken van de 40e verjaardag van z’n derde solo plaat “Spectral Mornings”, en laat dat nou m’n favoriete Steve Hackett soloplaat zijn, maar daarover wellicht een andere keer.


Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama