Vakantie Portugal 2018


Gisteren ben ik thuis gekomen van een weekje Portugal, in Albufeira in de Algarve om precies te zijn. Het was een mooie week met lekker weer (veel zon, geen regen, temperaturen rond de 25 graden) en veel lekker eten en drinken. Verder heb ik niet zo heel veel meer uitgevroten dan eten, drinken, lezen, TV kijken, rondwandelen en met zo’n hop-on/off bus rond touren. Zo’n hop-on/off bus doe ik meestal wel als ik ergens ben waar zoiets mogelijk is. Deze keer had ik een kaartje waar ik vier dagen gebruik van kon maken. Dat was ideaal. Ik doe zo’n route namelijk altijd meerdere keren. De eerste keer rij ik de hele route zonder ergens uit te stappen, om me te oriënteren en te selecteren welke stopplaatsen interessant zijn. Dus heb ik me op Zondag georiënteerd en vervolgens een programma gemaakt voor de resterende drie dagen.

Het was voor mij de 4e keer dat ik in Portugal was en waarschijnlijk ook de laatste. Want het kost me steeds meer moeite, zowel lichamelijk als mentaal. Wat het lichamelijke betreft: ik wordt steeds onstabieler en moet steeds meer moeite doen om überhaupt overeind te blijven. En wat het mentale betreft: Ik was de dag van tevoren héél zenuwachtig of alles wel goed zou gaan en ook de laatste dag daar voor de terugreis.

Het is nu ook nog leuk maar ik voel het moment naderen dat ik dat niet meer vind en dat moment wil ik vóór zijn. Dus, mijn plan om komende Juni samen met Henriëtte mijn 60e verjaardag te vieren in ons tweede thuisland Cuba gaat nog uitgevoerd worden  maar daarna is het voor mij wel klaar met de vliegreizen. Ja, weekeindjes/weekjes weg, bijvoorbeeld het “Night Of The Prog” festival op de Loreley of een paar dagen naar Berlijn of ergens in Nederland blijf ik wel doen, en er zijn nog genoeg plaatsen dichterbij waar ik nog heen wil en kan. Misschien jammer maar aan de andere kant: toen ik - inmiddels 5 jaar geleden - in het ziekenhuis of bij Huize Padua verbleef spookte het regelmatig door mijn hoofd dat ik misschien wel helemaal niet meer op reis zou kunnen. Dat is enigszins anders gelopen …

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama