Werelden komen samen


Vanmorgen hadden we het op Facebook over Steve Perry en z’n komende nieuwe plaat. Een van Steve Perry’s grootste inspiratiebronnen is Sam Cooke (wat wel te horen is). Sam Cooke is een grote naam in de popmuziek maar ik ben me eigenlijk dit jaar pas in z’n muziek gaan verdiepen. Maar goed, beter laat dan nooit en ik heb er een favoriete zanger bij.

Sam Cooke is natuurlijk het bekendst als soulzanger en dan vaak met heel zoetgevooisde begeleiding met bakken violen, luister maar eens naar “A Change Is Gonna Come”, z’n mooiste nummer als je het mij vraagt. Maar hij maakte ook vaak gebruik van bigband-achtige begeleiding. En zo komen voor mij een paar werelden samen want toen in de jaren ’70 via onze Hans  de stereo installaties hun intrede deden in Huize Berkers, kwamen er ook de nodige bigband platen binnen. Glenn Miller, Count Basie en vooral Duke Ellington (en ik zal best nog wat namen vergeten). Ik draaide ze best vaak en ik heb er warme gevoelens bij. En dat ik dan via twee van m’n favoriete zangers bij die muziek uit kom vind ik prachtig.

Dit is een mooi voorbeeld van die bigband sound van Sam Cooke. (Van Duke Ellington post ik een andere keer wel eens iets)


Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama