10:00u Koffietijd!

Het is een reclame waarin een moeder de WIFI in huis uitschakelt om iedereen naar de koffie te lokken en iedereen langzaamaan binnendruppelt voor een bakkie koffie, die deze herinnering bij mij oproept, al had ons moeder dan geen WIFI om uit te schakelen, maar goed. Nee, dat ging gewoon door roepen onder aan de trap.

Toen ik studeerde (begin jaren '80) was ik regelmatig thuis omdat ik geen of pas 's middags college had. En dan ging ik altijd om 10:00u beneden koffie drinken want dat was de vaste tijd. Ons pap, die kantoor aan huis had (verzekeringen) kwam dan ook naar beneden met Hannie - m'n schoonzus - in de tijd dat die enkele ochtenden per week op kantoor meewerkte. En als ons pap klanten had schoven die ook wel eens aan.

Ik herinner me ook dat Herman van Meijl - inspecteur van Interpolis - wel eens aanschoof als die bij ons pap de zaken kwam inspecteren. Dat vond ik altijd wel hoogtepunten trouwens als Herman ook aanschoof - m'n broers en zussen snappen wel waarom. En volgens mij vond Herman het ook wel gezellig, ik verdenk 'm er zelfs van z'n inspectiebezoekjes bewust rondom die tijd te plannen.

Ik bewaar warme herinneringen aan die koffieuurtjes om 10:00u aan de tafel in de kamer van Bisschop Arnoutlaan 25.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama