40 jaar Hemispheres


Het was op een woensdagmiddag in 1978, waarschijnlijk in November: een programma op de KRO woensdag dat ik ‘s middags meestal luisterde - gepresenteerd door Theo Stokkink - dat dan altijd een héél uur aandacht aan één artiest/band besteedde (stel je voor zeg: een héél uur aandacht voor één artiest! En dat élke week!) .

Fijn programma, ik leerde er verschillende bands kennen. Op deze woensdag stond de mij toen nog onbekende Canadese band Rush op het programma.

Het sprak mij enorm aan en de rest is historie. Maar daarover rond 21 December meer want toen kocht ik “Hemispheres” en dat is voor mij wel een cruciale plaat.  En deze week is het 40 jaar geleden dat deze plaat verscheen. Trouwens, zo’n hoes kon toen nog gewoon maar de tijden zijn veranderd dus heb ik de vrijheid genomen om een kleine correctie aan te brengen voor ik daar gezeik mee krijg.

Trouwens, in November verschijnt de jubileum editie met o.a. het Pinkpop optreden van 1979 waar wij bij waren als bonus. En die heb ik besteld. Gewoon de goedkope CD versie want die dure versie met LP's en allerlei gadgets kan mij gestolen worden.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama