Familie

Vandaag hebben we weer onze jaarlijkse familiedag gehad.
Toen ons moeder overleed op 6 Januari 1997, verloren we ook ons ouderlijk huis en dus ook ons centrale ontmoetingspunt in de Bisschop Arnoutlaan te Heeze. Om onze samenhang als familie niet te verliezen bedachten we een paar dingen. Onder andere elk jaar een familiedag of familieweekeinde.
Of het daaraan gelegen heeft weet ik niet maar die samenhang zijn we gelukkig niet verloren.

Weet je wat ik zo fijn vind aan onze familie?
Dat is dat iedereen zichzelf mag zijn en blijven en zaken aan kan pakken op zijn/haar eigen manier en dat we dat van elkaar accepteren en respecteren. Nou weet ik ook wel dat bijna elke familie zoiets zal zeggen, maar ik hoef maar om me heen te kijken om te beseffen dat de praktijk vaak anders is, en dan hoef je écht niet per sé naar programma's als "De Rijdende Rechter" of "Het Familiediner" te kijken.

Maar in onze familie is het écht zo. Kijk, ook in onze familie gebeurt van alles, en iedereen heeft over iedereen wel een mening (gelukkig maar!) maar zonder te oordelen en al helemaal zonder  te veroordelen. En daar ben ik heel blij mee.

Trouwens, de foto is van de familiedag van vorig jaar want toen waren we compleet en dit jaar niet. Volgens mij was dat trouwens de eerste keer in twintig jaar dat we echt helemáál compleet waren. Nou ja, niet helemaal compleet natuurlijk wat ons moeder en ons pap staan er allebei niet op maar ze zijn er op een of andere manier toch bij. En bovendien, de allernieuwste generatie (op deze foto ½  resp. 2½ jaar oud) dient zich al aan.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama