Het hondje van de buren

Ik mag dan wel een hekel hebben aan Ramses Shaffy, dat wil nog niet zeggen dat ik geen goeie herinneringen aan sommige van z'n liedjes heb. Dit bijvoorbeeld. Maar dat heeft te maken met het hondje van de buren.

In de tijd dat deze plaat een hit was woonden wij in de Schoolstraat te Heeze tegenover de familie Thijs. Die hadden een hondje. Zo'n klein bruin kuthondje, zo'n keffertje. Maar ik was...eeehhh...niet zo dol op honden, ook niet op van die kleine mormels. Dat wist de zoon des huizes en die plaagde mij daar dan wel eens mee. Dat hondje heette...juist ja...Sammy. En ik dacht dat dat lied over dat hondje ging.

Als ik die plaat hoor zie ik me nog door de keuken rond de tafel rennen met Sammy keffend achter me aan. En dan riep ik: "Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy!" Maar afgezien van dat hondje heb ik goeie herinneringen aan de Familie Thijs. Zo hadden wij nog geen TV maar hun wel dus verschillende programma's heb ik daar voor het eerst gezien. En het was een prima speelkameraad, beetje plagerig af en toe, maar ach...dat was ik ook als ik de kans kreeg.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama