Klok verzetten

Ik weet bij god niet hoeveel klokken er in de winkel uit dit nummer hangen, ik weet alleen ongeveer hoeveel klokken wij in huis hebben want enkele jaren geleden heb ik een afvinklijstje gemaakt en daar staan momenteel 23 klokken op, waarvan een gedeelte automatisch wordt bijgewerkt, dat dan weer wel.

Verder is het twee keer per jaar een hoop heisa. Velen zeggen er last van te hebben maar mijn interne klok is al jaren kaduuk en ik begin en stop op mijn werk wanneer ik wil dus ik merk geen verschil.

Ik heb steeds gezegd dat ik geen voorkeur heb voor de keuze voor permanente zomer- of wintertijd maar dat moet ik bijstellen want:

  • ik heb een hekel aan auto rijden in het donker
  • ik werk halve dagen, voornamelijk 's ochtends
  • ik ben niet zo'n fervente buitenzitter 's avonds
Kortom, doe mij maar wat we tegenwoordig wintertijd noemen (verder te noemen 'normale' tijd, waarbij die quotes bij 'normale' er met een reden staan).

Enige nadeel is dat ik de kick, dat die fucking winter weer voorbij is, die het verzetten van de klok naar zomertijd bewerkstelligd dan ergens anders vandaan moet halen, maar dat lukt wel. Of ik doe zonder, dat kan ook.

Trouwens, bij dit nummer van Pink Floyd hoort nog een herinnering. Eind jaren '80 stond ik een keer op de bus te wachten met deze LP op m'n walkman. Blijkbaar stond hij nogal hard want die klokkenwinkel was luid te horen. Iedereen keek om, en ik deed maar net of ik gekke henkie was.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama