Maaike uit Deurne

Laatst reed ik verkeerd in Deurne en probeerde ik in een wijk m’n weg weer te vinden. Toen moest ik ineens denken aan Maaike uit Deurne.

Wie is "Maaike uit Deurne"?

In 2014 ging ik een paar keer in de week naar Blixembosch om te revalideren. Daar ging ik dan met een taxi naartoe. Die ritten werden vaak gecombineerd om de kosten te drukken. Zo zat ik een keer in de taxi samen met ene Maaike uit Deurne. En ik ben d’r nog vaker tegen gekomen, in de taxi of tussen de bedrijven door bij Blixembosch.

Die Maaike is een jaar of 20 a 25 jonger dan ik maar leeftijd speelt geen rol en er was sprake van een klik. We hebben ook wel eens over onze medische toestand gebabbeld (niet dat je dat vaak doet, je praat juist veel liever over alledaagse dingen dan steeds maar weer dat medische geneuzel, ik tenminste wel). Wat haar mankeerde ga ik hier niet vertellen, het is niet belangrijk en ik vind het niet gepast. Wat ik wel wil vertellen is dat ik bewondering had (en nog steeds heb) voor haar blijmoedige karakter, terwijl ze toch reden genoeg had om in zak en as te zitten. Kijk, je hebt mensen die vooral praten over positief blijven en je hebt mensen die positief zijn.

Inmiddels is het 2018 en ik heb haar sinds 2014 niet meer gezien, ik weet ook niet hoe ze met d'r achternaam heet. Ik weet alleen dat ze Maaike heet en waar ze ongeveer woont, ongeveer waar ik onlangs m’n weg aan het zoeken was. Maar ik denk nog vaak aan Maaike uit Deurne, want ze heeft meer voor me gedaan dan ze zelf in de gaten zal hebben.


Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama