Bertolf

Herken je dat, dat van iemands muzikale tips je 9 van de 10 niks vindt maar dat je die persoon tٕٕóch blijft volgen omdat er tussen die 10 dan ook altijd wel eentje tussen zit die wél raak is?

Dus zo kwam ik bij Bertolf uit. Ik kende er niks van en de omschrijving “singer songwriter” lokte mij ook al niet want daar heb ik heel andere associaties bij, waarschijnlijk zwáár onterecht. Daarnaast werd hij ook nog eens vergeleken met een artiest die mij helemaal niks zegt, namelijk ene Ron Sexsmith. Maar ik keek het filmpje en mijn interesse was gewekt. Dus checkte ik de plaat waar het op staat (die gewoon “Bertolf” heet trouwens) en ik was om. Prachtig! Misschien moet ik die Ron Sexsmith ook maar eens checken.

Trouwens, in dit nummer  wordt een huwelijksaanzoek aan de overleden moeder van z’n vriendin beschreven. Dat gegeven, iets zeggen tegen of vragen aan iemand die je nooit gekend hebt herken ik wel. Al gaat het in mijn geval dan om mijn grootvader van moeders kant die 11 jaar voor mijn geboorte al overleed. Ik vind het namelijk ontzettend jammer dat ik ‘m nooit gekend heb en dat die grootvader dus nooit een opa heeft kunnen worden. En ondanks het feit dat mijn verhaal heel anders is dan dat van Bertolf herken ik er ook zaken in. Zo heb ik al best vaak gehoord dat ik waarschijnlijk heel goed met ‘m zou kunnen opschieten. Ach…het mocht niet zo zijn. Héél jammer!

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama