Blaasmuziek

Ik raak wel vaker geëmotioneerd van muziek maar op deze manier had ik het nog nooit meegemaakt.
Bij “Tijd voor Max” was namelijk Gé Reinders te gast, o.a. met het nummer “Bloasmuziek”. Nou ken ik wel mooiere nummers met blaasmuziek en ik ken ook zat betere zangers dan Gé Reinders en dat Limburgs hoeft van mij ook al niet per sé maar desalniettemin stroomden de tranen me over de wangen.

Misschien was het ineens wel weer eventjes weer 1969/70, toen ik nog wekelijks met ons pap en m’n grote broer Hans wekelijks op Zaterdagavond naar de repetitie van de fanfare ging, en realiseerde ik me dat dat verleden tijd is. Wie zal het zeggen?
Want hoe je het ook wendt of keert, wat ik in de bijna 45 jaar daarna ook op muzikaal gebied heb uitgespookt, met die repetities op Zaterdagavond (later werd dat Dinsdagavond want met  zo’n repetitieavond op Zaterdag begon het problematisch te worden om ‘de jeugd’ binnen boord te houden) is het allemaal begonnen. Misschien dat – nu het allemaal over is - dat besef ineens hard binnen kwam.

Overigens, zoiets als Gé Reinders die zich laat begeleiden door een fanfare - of harmonieorkest, is zeer herkenbaar. In mijn 25 ‘fanfare-jaren’ heb ik ook verschillende koren en zangers (bijvoorbeeld Gerard van Maasakkers) begeleid. Best mooi om mee te maken hoor, maar ik herinner me vooral dat eeuwige gezeik dat ‘het te hard was’. Ja hallo, wij zijn nou eenmaal een circa 40-koppig orkest, sluit dán een microfoon aan of vraag een ensemble of zo.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama