Dan weet ik ook weer waar ik sta

Niet vaak meer in de kroeg in ieder geval. Ik kwam er sowieso al niet vaak meer, mij te druk allemaal, maar gisterenavond speelde er een bandje dat ik graag wilde zien omdat daarin Peter - de bassist die in mijn plaats kwam in een van de twee bandjes waarin ik speelde tot het in 2013 mis ging - speelt. Dankzij die vervangers konden die bandjes toen door.

Maar goed, het bandje waar Peter in zat stopte ermee en Peter vond wat anders en we hielden contact via Facebook. Vanavond stond deze band “Close To Core” in ’t Spektakel, de kroeg die zo’n 20 jaar een soort tweede huiskamer voor mij was.

Ik was al op tijd vertrokken zodat ik er zeker van was over een kruk te kunnen beschikken. Met als gevolg dat ik een uur lang 300 verschillende houdingen heb zitten uitproberen op die barkruk. Geen enkele beviel me.

Maar goed, de band begon eindelijk. Het geluid was alleen klote, ik zag een gitarist allerlei dingen uitspoken die ik niet hoorde en van de zang was ook al weinig te horen. Pas toen iemand daar wat van ging zeggen verbeterde er wat. Tja, als je als geluidsman je door iemand anders moet laten vertellen dat er dingen niet te horen zijn mankeert er toch iets aan je oren. Vrij ernstig voor een geluidsman, net zoiets als een kok die niet kan ruiken. En de bas overheerste te veel, en als ík dat zeg wil dat wat zeggen. Maar goed, het werd toch nog enigszins acceptabel. Alleen zat (eigenlijk meer ‘hing’) ik daar op die kruk en probeerde ik naar de muziek te luisteren. Dat valt alleen nog niet mee met al dat rumoer rondom me heen. Maar ja het is een kroeg hè? Daar doen mensen dat, praten en drinken. Maar voor mij zijn het toch wat teveel prikkels, dat kan ik echt niet meer handelen dus ik dacht: “wat doe ik hier eigenlijk”, en ik was al vóór elf uur thuis.

Dus een bandje kijken in de kroeg zal ik niet snel meer doen of het moet zijn dat Bon Scotch er het hele live-album “If you want blood, you got it” integraal gaat spelen, zoals op 28 December op het programma staat, maar of ik daar bij ga zijn hangt ook van het weer af want dan is het volop winter dus het gevaar van sneeuw of ander onheil is aanwezig, maar dat zien we dan wel weer.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama