De broertjes Finn

Op Pinkpop 2019 zal Fleetwood Mac optreden. Dat zal dan zonder Lyndsey Buckinghamen/Stevie Nicks zijn.

Ze traden al eerder op Pinkpop op, 47 jaar geleden om precies te zijn. Dat was ook zonder Buckinham/Nicks trouwens. Toen speelde ene Peter Green daar nog gitaar en was het een bluesband. Maar deze keer is het met Neal Finn in de gelederen. Die ken ik – samen met z’n grote broer Tim – voornamelijk van Split Enz en Crowded House. De laatste band was voor mij een lichtpuntje in de  jaren ‘90. Verder vond ik dat een vrij barre periode. Dat had trouwens met de muziek weinig te maken, die was (op enkele niet nader te noemen uitzonderingen na) over het algemeen best prima, zeker als ik het vergelijk met de tweede helft van de jaren ‘80. Dát was pas afzien (ook op enkele uitzonderingen na trouwens, maar dan andersom).

Maar toch hè...Neal Finn zonder z’n grote broer Tim en dan bij Fleetwood Mac zonder Buckinham/Nicks? Ik weet het niet hoor!

Ja, ik weet dat Neal Finn ook solo aan de weg timmert maar dat ken ik verder niet maar solo projecten van z’n grote broer Tim ken ik dan weer wel. Best aardig maar de broertjes Finn samen dat had toch iets bijzonders en was een klasse apart.

Dus hierbij de broertjes in topvorm. En weet je wat? Ik vind dit nog steeds prachtig. Misschien nog wel meer dan voorheen sinds ik me steeds meer interesseer voor goed gezongen, gespeelde en opgenomen Liedjes met een hoofdletter L.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama