Glenn Hughes performs classic Deep Purple Bosuil Weert 12 November 2018

Ja hoor, dat heb ík weer. Ga ik naar een concert en denk “dat voorprogramma sla ik maar over”, ís er helemaal geen voorprogramma dus het eerste half uur heb ik gemist en ik heb maar een uur van het concert gezien. Maar om eerlijk te zijn was dat ruim voldoende. Zo was het – zeker voor ‘Bosuil begrippen’ – behoorlijk druk en was ik aangewezen op een plaatsje op een barkruk aan de bar. Je ziet daar weinig van het optreden en het is er – uiteraard, daarom heet het ook een bar – een af en aan lopen van dorstige mensen. Daarnaast had ik binnen een kwartier al zo’n oeverloze orgel- en gitaarsolo én zo’n obligate drumsolo achter de kiezen, dus ik dacht: “gaat dat de hele avond zo?”

Dit was de derde keer dat ik Glenn Hughes zag. De eerste keer was 1994 in “Noorderligt” (voorloper van 013) te Tilburg ten tijde van z’n album “From Now On”, de tweede keer was in 2011 op Bospop met “Black Country Communion” en deze keer was het met “Glenn Hughes performs classic Deep Purple”. In 1994 begon hij trouwens ook met een Deep Purple nummer, namelijk “Burn”, maar verder was het solowerk wat de klok sloeg. Bij B.C.C. heb ik de indruk dat hij tegen Bonamassa op wil boksen en zich overschreeuwt, en die Deep Purple nummers zonder Coverdale? Tja, de combi Coverdale/Hughes vond ik juist zo goed. En dan gaattie ook nog nummers brengen uit de Gillan periode brengen. Kortom, ik had de indruk naar een Deep Purple coverband te staan kijken en die heb ik wel eens betere gezien. Dus, geef mij Glenn solo maar. Z’n plaat “Resonate” uit 2016 vind ik bijvoorbeeld beter dan alle B.C.C. platen bij elkaar en de concerten die daarbij hoorden schijnen ook erg goed geweest te zijn. Alleen was ik daar niet bij (ik weet ook niet meer waarom) maar deze keer wel en dat was geen onverdeeld genoegen.

Wel mooi was dat toen ik binnen kwam met m’n wandelstok meteen van een vrijwilliger de vraag kreeg of ik een kruk wilde. Typisch Bosuil.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama