Mijn verpletterende debuut in het St. AnnaziekenhuisAls ik de eerste tonen van dat glijdende baslijntje van "One Of These Nights" van The Eagles hoor ben ik altijd weer even in de keuken van het St. Annaziekenhuis te Geldrop, zomer 1975.

Ik was net 16 en had mijn eerste echte vakantie baantje in "het ziekenhuis" (ik had al wel eerder elders vakantiebaantjes gehad maar dit was het eerste "officiële"), in de keuken. Twee keer per dag moesten we dan ook "aan de band". Aan die band werden de etenswagens voor de verpleegafdelingen gevuld en iedereen aan die band zette, legde of schepte er dan wat op . En je moet zorgen dat de band kan blijven lopen. Mijn eerste klusje was dan ook aan die band om de wagens voor het ontbijt klaar te maken. Ik mocht simpel beginnen: theelepeltjes op de dienbladen leggen. Simpel toch?

Ja, maar de bak waaruit je die lepeltjes haalt was ook wel eens leeg. Dan moest dus de band stoppen zodat je de bak kon verwisselen. En dat moet dan snel. Puur van de zenuwen liet ik zo'n bak met lepeltjes daar op de tegelvloer vallen. En dat zijn héél veel lepeltjes en het maakt ook héél veel herrie op zo'n tegelvloer. En de band stond stil en daar waren mijn collega's niet blij mee. En ik vooral niet, ik schaamde me kapot.

En "One Of These Nights" was toen vaak op de radio. Als ik het hoor komen die herinneringen aan mijn verpletterende debuut in "het ziekenhuis" weer naar boven.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama