Radio 5

Toen ik in de jaren 70 begon met actief naar muziek luisteren luisterde ik ook naar wat men ‘gouwe ouwe’ noemt al waren de meeste van die plaatjes toen niet ouder dan 10 á 20 jaar. Tegenwoordig zou ik plaatjes uit – pak ‘m beet – 2000 geen ‘gouwe ouwe’ noemen. ‘Gouwe ouwe’ zijn voor mij nog steeds de plaatjes die ik 30 á 40 jaar geleden al zo noemde. En die plaatjes zijn veelvuldig te horen op radio 5, en zeker nu ze daar bezig zijn met de “Evergreen top 1000”. Nu maar hopen dat dit nooit door Mathijs v. N. en consorten wordt ‘ontdekt’ want ik vind het een verademing t.o.v. het circus dat is opgetuigd rondom de top 2000, wat op zich een heel gaaf idee is.

Maar goed, ooit zal de muziek uit de jaren 60 hetzelfde lot beschoren zijn als de muziek uit de jaren 50, namelijk dat – op een enkele uitzondering na – niemand het nog kent. Maar ik vind het fijn om af en toe weer naar die 'gouwe ouwe' te luisteren maar het is ook geen ramp als ik ze nooit meer zou horen.

Maar goed, ik placht regelmatig te luisteren naar radio 2 maar het begon me steeds meer te irriteren dat dat zo nodig moest ‘verjongen’ en dat daar steeds vaker presentatoren werden gedropt die elders, bijvoorbeeld bij radio 3 uitgerangeerd waren. Maar toen kwam ik terecht bij radio 5 en dat bevalt mij prima met al die muziek die ik 30 á 40 jaar geleden al ‘gouwe ouwe’ noemde. Bijkomend voordeel is dat ik daar weer mensen tegen kom waar ik voorheen op radio 2 de radio voor aanzette, bijvoorbeeld Hans Schiffers. Maar bijkomend nadeel is dat ik daar ook weer namen tegen kom waar ik destijds de radio voor uitzette, bijvoorbeeld die zemelaar van een Bert Kranenbarg. Maar goed, dan switch ik gewoon weer naar het ‘hier en nu’ en mijn eigen – toch niet geringe – muziekcollectie.

Populaire posts van deze blog

Opgeven geen optie?

Poespas

La Mama