Accept 2.0

In 2012 zou ik naar Paaspop in Schijndel gaan. Daar zou ook Accept optreden. Dat vond ik leuk want die vond ik in de jaren ’80 geweldig. Maar ik verwachtte er ook weinig van want wat had dat nog met die band te maken die begin jaren ’80 zo’n indruk maakte met “Breaker” en “Restless and wild”?
En ja, dan was “der Udo” (dat kleine pismenneke  met die grote mond) er ook al niet meer bij. Eeehhh..wat moeten die gasten nou eigenlijk nog zo nodig?

Maar goed, ik ging toch maar eens luisteren naar het huidige Accept met Mark Tornillo als zanger. Het album “Stalingrad” (het tweede album al weer sinds de comeback in 2010) was toen net uit dus die luisterde ik. En ik werd compleet van m’n sokken geblazen! Ik denk dat ik dit Accept 2.0 een van de sterkste comebacks ooit vind. Sindsdien zijn er nog twee albums verschenen. Ook toppers! Wat de toekomst gaat brengen weet ik ook niet want bassist en oerlid Peter Baltes heeft aangekondigd ermee te gaan stoppen. En laat ik dat nou een geweldige metalbassist vinden en ook behoorlijk medebepalend voor de sound…

Maar goed, “Hellfire”  van “Stalingrad” is mijn favoriet en die gebruik ik hier dan ook.

Trouwens, dat Paaspop was ‘leuk maar nooit weer’ (veel te druk en chaotisch en mij iets teveel een …ahum…‘totaalbeleving’) maar bij het optreden van Accept heb ik van elke seconde genoten.

Populaire posts van deze blog

Piano gepingel

Die Nashvilleverklaring

I'll remember happier times