Rush - Hemispheres 40st Aniversary Edition

Hier had ik heel erg naar uitgekeken – om redenen die ik écht niet meer uit de doeken ga doen. Ik had me vooral verheugd op de bonus CD met live opnamen want al die andere poespas, zoals remasters, LP’s op súper vinyl en allerlei hebbedingetjes, kan mij gestolen worden. Dat de meeste van die opnames afkomstig zijn van het Pinkpop optreden in 1979 waar wij bij waren is een heel leuke bijkomstigheid, maar ook niet meer dan dat.

Toch een beetje een tegenvaller want ik had me vooral verheugd op live opnames van kant 1 van “Hemispheres”, a.k.a. “Cygnus X-1 Book II” maar daarvan staat alleen het akoestische laatste deeltje “The sphere – a kind of dream” erop.

Ja, dat er twee favoriete - wat ik 'kant 2 nummers' noem – op staan, te weten “A passage to Bangkok” en “Something for nothing”, is dan wel weer gaaf en dat de volledige kant 1 van 2112 erop staat eveneens.

Verder staan er ook “La Villa Strangiato” en de onvermijdelijke drumsolo op, dat had voor mij dan weer niet gehoeven. Ja, instrumentale nummers heeft Rush verschillende gemaakt en LVS (wat een ‘knip en plak nummer’!) vind ik daarvan de minste. En over drumsolo’s wil ik het niet eens meer hebben, skippen die handel!

Populaire posts van deze blog

Piano gepingel

Die Nashvilleverklaring

I'll remember happier times